Публикувано Коментирай

COVID-19: Земеделските производители успокояват обществото

COVID-19: Земеделските производители уверяват обществеността за продоволствена сигурност

COVID-19: Земеделските производители успокояват обществото и уверяват потребителите, че няма нужда да се страхуват от недостиг на храна в България. Страховете на хората са провокирани от  фактът, че светът се бори с пандемията на коронавирус.

Вицепрезидентът на NSW Farmers – Крис Гроувс каза, че земеделските производители в NSW и в цялата страна са заети да правят това, което правят най-добре – да произвеждат храни и брашно.

– “Кокошките все още снасят яйца, млечните крави все още се доят, зърнопроизводителите обработват зимни култури, овощните градини ще дават плодове, а предприятията все още произвеждат най-добрите продукти в света”, каза той.
Това безпрецедентно събитие ще окаже въздействие върху нашите експортни пазари, но хората могат да бъдат сигурни, че ще има повече от достатъчно храна за тях.

– „Ние не разчитаме на никоя друга държава да ни храни. Искаме потребителите да имат предвид, че пшеницата се отглежда тук, заедно с по-голямата част от нашите плодове и зеленчуци. Няма нужда да се паникьосвате, ако на рафтовете на супермаркета няма ориз или тестени изделия. ”

Г-н Гроувс каза, че сушата все още продължава и фермерите се възстановяват , но сега се берат пресни хранителни продукти, а животновъдният сектор поддържа доставките.

– „В супермаркетите е задължително да работят в тясно сътрудничество със земеделските производители, за да осигурят лесно достъпна продукция в този момент“, каза той.

Ситуацията в останалите страни е подобна на нашата.

Министърът на земеделието на Австралия Дейвид Литълпуд публикува днес подобно съобщение в профила си в Twitter, призовавайки хората да не изпадат в паника.

– „Имаме богат запас от висококачествена прясна храна, произведена от всички части на страната, което гарантира, че на масата ще има много храна“, каза той.
Г-н Литълпуд заяви, че Австралия е произвела достатъчно храна за 75 милиона души, три пъти по-голямо от населението й и държи една от световните хранителни купи.

– „Можем да се насладим на факта, че тази късметлийска страна произвежда достатъчно храна, за да гарантира, че ще продължим да се радваме на най-добре произвежданите продукти навсякъде по света.

„Има надеждно снабдяване от фермите до чиниите за трапезария с прясна питателна храна за нашето добро здраве и благополучие.“

Записване за новини и оферти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *