Публикувано Коментирай

Стойността на хляба като важен компонент на човешкия живот

Стойността на хляба като важен компонент на човешкия живот

В света има концепции, чиято стойност не се измерва. Това са въздух, земя, вода и слънце.

В една от тях се включва хлябът – древен и вечно млад продукт на човешкия труд. „Хлябът е над всичко“, казва народната мъдрост.

Хлябът е една от основните храни и винаги присъства в живота на човека.

Хлябът съдържа почти всички необходими компоненти: протеини, въглехидрати, малко мазнини, витамини и минерали.

Всички ядат хляб, но не всеки се замисля откъде идва хлябът и как се приготвя. Този въпрос предизвика голям интерес.  Ако човек знае колко труд е изразходван, за да може хлябът да дойде на трапезата ни, тогава той ще бъде по-внимателен с него.

Хлябът е уникален продукт. С черен хляб и вода можете да живеете достатъчно дълго, без да навредите на здравето. Зърната от пшеница, ръж, лимец и други зърнени култури са богати на въглехидрати, минерали и витамини. Хранителната му стойност и вкус не изчезват дълго време.

Знаете ли как хлябът идва на масата?

Не е лесно хлябът да дойде на масата. За да стане от малко зърно хляб, са необходими три сили: Земя, Слънце, Труд.

Хлябът е дело на хиляди човешки ръце. Фурна за производство на хляб Пловдив предлагаме хляб и тестени изделия от качествени и здравословни суровини.

Ако изключим хляба от диетата, човек лишава тялото си от огромно количество изключително полезни вещества.

Диетолозите са установили, че хлябът съдържа всички хранителни вещества и незаменими аминокиселини, които са абсолютно необходими за нормалния живот на съвременния човек.

Съотношението между протеини и въглехидрати в хляба е в правилното съотношение, като е едно към шест.

Хлебните витамини, фибри, макронутриенти, микроелементи и много изключително полезни компоненти за нормалното функциониране на органите и системите на човешкото тяло са част от хляба.

Най-полезните свойства на хляба присъстват в продукт, направен от пълнозърнесто брашно, именно такъв хляб нормализира значително чревната дейност, насърчава активното елиминиране на токсините и други вредни елементи от човешкото тяло. Включвайки хляб в нашето хранене, ние значително укрепваме сърдечно-съдовата система, ефективно намаляваме нивото на холестерола в кръвта.

Фирма Балкан Груп 2010 предлага оригинален, истински хляб и високо качествени тестени асортименти, без добавени консерванти и подобрители.

Записване за новини и оферти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *