Публикувано Коментирай

Как да се подготвим за посрещане на Великден?

Великденски козунаци

Идва Великден, а ние още не сме подготвени да посрещнем празника. Най-често се оплакваме от липса на време за боядисване на яйцата и приготвяне на великденския козунак, който трябва да краси трапезата. Още повече, че ако имаме голямо семейство, е нужно да направим повече козунаци, така че да стигнат за всички. Как да се подготвите за празника, прочетете по-долу.

Какво включва подготовката за Великден?

Най-напред се въоръжете с време и търпение, и когато настъпи момента започнете с боядисването на яйцата, тъй като те са най-важните за семейната трапеза. Разбира се, когато отидете до магазина не забравяйте да вземете захар, брашно, олио, прясно мляко и ванилия, за да направите великденския козунак. Ако пък нямате достатъчно време, можете да потърсите алтернатива в специалните фурни, които ще Ви предложат готови великденски козунаци, които не са по-лоши от домашните. Естествено, трябва да се доверите на истински добрите майстори.

След като започнете приготовленията за Великден, не забравяйте да се погрижите и за малките подробности, като предварително почистване на дома, декориране на масата, приготвяне на салати и предястия и други. Правете нещата постепенно, за да не се уморявате, и да имате достатъчно време. За да бъде още по-празнично не забравяйте да украсите вратата си с пъстроцветен венец, на който можете да поставите изкуствени яйца за по-силен ефект.

За да блеснете пред вашите гости пък можете да поръчате луксозен козунак от добра фурна, където държат на високото качество. По този начин ще разчупите стереотипа и към вкуснотията за празника ще бъдат добавени: локум, шоколад, бадеми и портокалови кори, за да получите пълна наслада, и да почувствате онази специфична тръпка, която съпътства Възкресение Христово.

Как да намалим времето за подготовката?

Вие можете да си спестите цял куп мъки, ако към работата по боядисване на яйцата, включите вашата интимна половинка, а защо не и децата. В тази процедура няма нищо сложно, така че просо им обяснете стъпка по стъпка как се боядисват, и ще свършите със задачата по-бързо. Не на последно място се отбийте до близката фурна за хляб и тестени изделия, където да поръчате вкусни и топли козунаци, ако не искате да се вихрите в кухнята и да си ги приготвите сами.

close

Записване за новини и оферти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *